Eerste zondag van de 40 dagentijd
Het Hugenotenkruis bestaat uit een Maltezer kruis, waarvan de vier gelijke armen, wijd uiteenlopend aan de top met de pijlpunten naar binnen gekeerd, onderling zijn verbonden met een cirkelvormig motief. De cirkel zou de gestyleerde doornenkroon van Jezus kunnen voorstellen. Het kruis wordt daardoor ervaren als een symbool van wedergeboorte
Tussen de armen zijn 4 harten aangebracht, het symbool van de liefde dat gelovigen moet herinneren aan het gebod "Heb elkander lief".
De harten worden ook als lelies gezien. Ze kunnen staan voor liefde, trouw, reinheid en oprechtheid, een hartelijke en open houding ten aanzien van God.
De uiteinden van het kruis, bevatten 8 knopjes of parels. Deze staan symbool voor de acht zaligsprekingen uit de Bergrede. De 12 punten die het kruis in totaal telt, staan symbool voor de 12 artikelen, de apostolische belijdenis van het algemeen christelijk geloof.
Onderaan het kruis hangt een duif, het symbool van de Heilige Geest die uit de hemel op de aarde neerdaalt. De duif verwijst ook naar vrijheid en vrede.
Gegeven worden aan elkaar en trouw zijn aan elkaar"Het kruis heeft ook 4 harten en zie het vele wat we bij elkaar verzameld hebben, voor elkaar. Is dit niet wat onze Gemeenschap aan elkaar Geeft, ook in gebed voor elkaar voor de wereld en voor het gewas. De zevenarmige joodse kandelaar staat centraal, samen met het kruis, wat ons door de 40 dagen heen leidt.